Sunne vaner starter tidlig

Om du har en sønn eller datter har du kanskje vært inne på tanken at de sunne vanene bør læres tidlig. Men har du tenkt over hvor viktig det faktisk er? Det er nemlig i de første årene personligheten vår formes, og vanene vi legger til oss i barndommen kan vare livet ut. Det blir vanskelig å begynne å være aktiv eller spise sunt i 20-årene om foreldrene dine lot det skli ut hele tiden. I tillegg til dette formes også kroppen vår disse tidlige årene, og forskjellige usunne eller skadelige vaner og opplevelser i barndommen kan forme helsen din negativt.

De usunne omgivelsene

Når vi snakker om barn og god helse så snakker vi ikke bare om ting som fysisk aktivitet og sunn mat. Hva barna omgir seg med i hverdagen påvirker dem mer enn du kanskje tror. Selv om det ikke er like ille nå lenger så finnes det Stadig mange bygg med asbest i veggene. Ting som støv, fuktighet, muggsopp eller bakterier i et rom kan også gi barnet ditt langvarige plager. Et annet eksempel er rom med mye støy og dårlig akustikk som kan skade hørselen i det lange løp. Selvfølgelig er ingenting av dette noe du som forelder eller barnet ditt har direkte kontroll over. Men følg litt med på hvordan forholdene er i bygget på skolen, i barnehagen, på fritidsklubben eller i treningshallen som barnet ditt oppholder seg mye i.

Giftige klær og leker

En annen ting vi visste lite om før, men er mer opplyste om nå, er giftstoffer i tingene barna bruker. Både leker, klær og annet utstyr til barn har blitt tatt av markedet da man har oppdaget hvor skadelig det faktisk kan være. Du har jo selvfølgelig de åpenbare farene – små deler som kan settes i halsen, skarpe kanter man kan kutte seg på osv. Men ikke alle farer er like tydelige på overflaten. Heldigvis vet vi litt mer nå, men allikevel finnes det fortsatt flere produsenter der ute som ikke helt har sitt på det rene. Pass derfor på at du velger de riktige merkene. giftfrie klær fra tommy hilfiger barn kolleksjonen er et eksempel på et godt valg, og dette er i tillegg gode klær som holder lenge. La barnas helse komme først.