Miljøbevissthet kan være hysterisk morsomt

Selv om klimakrisen i beste fall får fram galgenhumoren, så kan faktisk miljøbevissthet være ganske morsomt. Selv et alvorlig tema må ha rom for humor, og da kan man se på alle de morsomme tingene som kan gjøre at man takler utfordringene bedre. For om man kunne varme opp huset med bare i ført en borat-drakt, så ville det jo ha vært perfekt.

Det å spare penger er morsomt, og strømprisene viser oss at vi bør spare for at vi skal kunne glede oss over merkedager som julehøytiden. Det er mange måter å tenke bærekraft på, for eksempel med morsomme julegaver til familie og venner som varer. Det å handle på nett er morsomt, men også bærekraftig. Så her skal vi se på noen julegaver som både kan være morsomme og miljøvennlige.

Morsomme julegensere

Selv om julegensere ikke i seg selv skal være så miljøvennlige å produsere, så er de veldig varme. Du kan garantert skru ned varmen flere hakk og enda ikke føle på kulden. Du vil dermed spare miljøet for utslipp og lommeboka for store regninger. Det er godt å kunne le sammen med venner av noe som ikke er så selvhøytidelig, selv i en tid som jula.

Nyttige gaver

En dørstopper av gull holder dørene lukket og varmen inne, så lenge det ikke er en brannfelle. Vegger og vinduer som er dårlig isolerte trekker varmen ut, men dører som er åpne er aller verst. Med en gullbarre som lukker døra, kommer verken kulda eller noen andre inn. Scorpion Chilisaus gjør det også ekstra hot. Man slipper å fyre for fullt med bare noen få velvalgte dråper chilisaus.

Kose seg med film og serie

Med et snugs fleeceteppe så holder man seg god og varm. Ingen varmetap når man strekker seg etter de siste godbitene i skåla, for teppet har åpning til armene. Da kan man sitte tett i tett for å se på serier med det pedaldrevne solcellepanelet. For det er ganske tungt å trå i gang tv-en når den trenger en konstant strøm på omtrent 100W. Men alt for å holde seg varm når strømprisen har passert 1kr/kWh.