Tips til (om)møblering av hjemmet

I disse dager legger våren seg som et varmt teppe over hele Norge, og i den anledningen er det mange som ønsker å fornye eller gjøre hjemmet klart. Enten det er nye fargeglade puter og gardiner, eller nye møbler du ønsker å fornye hjemmet med, har www.unoliving.no det du trenger.

Stuen skal være praktisk, men også indbydende
Stuen er et av de rommene som endres mest og blir oftest pusset opp i norske hjem, og det er ikke så rart, da det kanskje er det rommet man tilbringer mest tid i.

 

Det er mange viktige ting å huske på når man skal innrede en stue, da den skal føles behagelig og harmonisk, i tillegg til å være funksjonell. Stuen huser mange forskjellige situasjoner og aktiviteter i løpet av et år; alt fra familiebursdager til middager og filmkvelder.

 

Utover å kunne bli tilpasset de ulike situasjonene er det viktig at stuen er praktisk, i tillegg til å være innbydende og friste med kos og samvær. For at stuen skal være mest mulig funksjonell og åpen for forandringer er det en god ide å velge hovedmøbler i nøytrale farger og stil, slik at de holder i lang tid. Dette gjør det billigere for deg på lang sikt, da du kun behøver å nytte ut pynte-tingene når du blir lei av stilen, og ikke hovedmøblene.

Tenk praktisk når du møblerer
Det er viktig å kunne bevege seg lett og fritt i hjemmet, og ikke måtte flytte på ting i sin vei. Det er derfor viktig å ha fokus på dette når du møblerer, eller ommøblerer, hjemmet. Pass på at det er stor nok plass mellom vegger og møbler, om det er en naturlig vei å gå forbi. Det er også viktig for følelsen i rommet å ha litt luft mellom møblene, slik at rommet ikke føles overfylt. Det kan derfor være en god ide å møblere litt av gangen, og ikke ta alt på én gang, for dermed å se hvordan din stil er og hva som passer sammen. På denne måten unngår du å bli for ivrig med innredningen, slik at det blir for mye, og dermed bruker unødvendig mye penger, og ender opp med et overfylt og uharmonisk rom.

Skap balanse
Hvordan du velger å innrede hjemmet påvirker harmonien og balansen. Det er viktig å se rommet som en helhet, slik at det det ikke blir fullt av møbler og ting i noen områder, og tomt i andre. Fargene i rommet skal også gjerne harmonere med hverandre, for å gjøre det til et behagelig rom å oppholde seg i. Som skrevet over, er det en god ide at de store hovedmøblene er i en nøytral farge, slik at du kan endre stil ganske lett ved kun å endre puter, blomster, gardiner og lignende. Det er dog viktig at det er en harmoni og at fargene ligger i nogen lunde samme fargespekter. Dette gjør rommet mer tiltalende for øynene og skaper en følelse av ro og hygge.

Gjør store forandringer selv med DIY
DIY har vært i vinden i lang tid, og med god grund. Gjennom DIY kan du skape store forandringer i hjemmet, relativt lett og billig. DIY er genialt, da du kan få ting som ingen andre har, og som er spesiallaget til ditt hjem og din stil. Ved hjelp av litt maling kan du skape store forskjeller i et rom; bare ved å male noen vegger eller møbler i en annen farge kan du nærmest skape et helt annet rom enn det var før. I løpet av kort tid blir uttrykket noe helt annet, uten at du har behøvd å kjøpe nye møbler eller bruke mange tusen kroner.

 

Noen andre DIY-prosjekter kan være å lage en personlig bildevegg og sy putetrekk, eller lage egne møbler, om du er over middels handy. Disse prosjektene er ikke bare hyggelig å se på i ettertid, men kan også gjøres til en hyggelig familie- eller vennedag med kreative aktiviteter.

 

Internettet er fullt av blogger som omhandler DIY, så det gjelder bare å finne det prosjektet du har lyst til å prøve deg på, og sette i gang.