Derfor bør du skaffe deg varmepumper

Varmepumper er det beste våpenet du har mot høye oppvarmingskostnader. Og legg merke til at vi skriver «varmepumper» i flertall. For ja, det finnes mer enn en type!

Når de fleste hører ordet «varmepumpe» tenker de som oftest på den typen varmepumpe som trekker inn luft utenfra, varmer den opp basert på varmepumpe-prinsipper, og fører luften ut igjen i boligen din. Dette skaper en god temperatur, som også er billig, hele året gjennom.

Fordelen med en slik luft-til-luft varmepumpe er at for hver kW med strøm du setter til, får du 2 til 3 kW med varme. Det gir god økonomi, det. Men den kunne blitt enda bedre.

Flere pumper

For hva sier du til å spare opptil 80 % av det du i dag betaler i oppvarmingskostnader? Det er selvsagt umulig å si akkurat hva du vil spare, for vi vet jo ikke hvilke typer oppvarmingsmetoder du bruker, eller hvor mye du betaler for denne energien. Men dersom du i tillegg til luftvarmeren også setter opp et luft-til-vann system som varmer opp vannet du bruker i varmtvannskranene i boligen, vil du spare mye mer. Og det stopper ikke der, for det aller beste er også å installere egne rør under gulvene. Disse rørene koples opp mot en varmepumpe for vann, og på denne måten har du ditt eget, meget økonomiske radiatoranlegg!

Med et slikt opplegg vil du nærmest eliminere alt som heter panelovner, peis, ovn, gulvvarme samt varmtvannsbereder. Alt knyttes opp til flere varmepumper, og dermed oppnår du besparelser på opp mot 80% av din nåværende oppvarmingsregning.

Stor investering

Det eneste problemet med dette er at det krever en mye større investering enn de 15 til 20 tusenlappene du trenger for å kjøpe en enkel luft-til-luft varmepumpe. Et anlegg for å varme opp kranvann kan koste 30 til 40.000, og et større anlegg for gulvvarme godt over 100.000. I tillegg må du vurderer om du skal forbedre boligens isolering på toppen av det hele, for å unngå at det du vinner ikke forsvinner ut på grunn av eldre isolasjon. Alt i alt kan regningen bli høy, men om du ser på det som en investering som skal nedbetales over ti, femten, tyve år blir bildet et helt annet.

Og glem ikke at du sparer penger fra dag en!

Rabattkoder og varmepumper

Bruk gjerne rabattkoder når du skal kjøpe varmepumper. Rabattkoder er noe som er blitt utrolig populært den siste tiden. Du finner slik rabattkoder en rekke steder, som for eksempel på Coupii for Gardinshoppen. Dersom du allerede nå begynner å lete etter rabattkoder, og samle opp dem du finner, så vil du kunne bruke dem neste gang du foretar en netthandel. Det innebærer gode besparelser, og jo flere rabattkoder du finner, desto større blir dine besparelser.

Det skal lønne seg å tenke litt nytt omkring oppvarming, og med de rette rabattkodene vil også investeringen bli mye mindre.