Mange stiler for interiør

Har du dilla på interiør så har du garantert en formening om tapeter. Er du ikke helt sikker på hva du liker, så er det mange muligheter for å finne det ut. Syns du stua er husets beste rom eller har du et eget rom som du bedriver dine hobbyer i? Her får du en liten introduksjon i tapeter.

Retro

Et retro tapet på stua, er et tapet som tar deg tilbake i tid. Vi skal tilbake til de glade 60-tallet og det funky 70-tallet. Det var her de eksperimenterte med form og farge. Retro tapet fungerer på mange rom, slik som barnerom og gjesterom.

Art Deco

Denne kunstformen har også innflytelse på norske hjem. Stilen er kunstnerisk dekorativ og den brukes på mange vegger for å fremheve sinus-kurver og sikksakk-mønster. Materialene er industrielle. Mange bruker disse tapetene i ganger og korridorer, hvor alt er litt annerledes.

Art Nouveau

Art Nouveau er en stil som assosieres med jugendstilen. Det er ungdommelige uttrykk som kommer til syne i denne stilen, selv om denne stilen hadde sitt utspring for 300 år siden. Tapetene er fulle av litografi og billedkunst.

Romantisk

Romantiske følelser ytrer varme og sensualitet. Med tapeter i romantikkens farger vil man få et intimt rom. Romantisk stil stammer fra 1800-tallet og er full av roser og knopper. Mange velger tapetet på soverommet av naturlige årsaker.

Orientalsk

Orientalsk stil kommer fra østen. Med orientalsk tapet får man inspirasjon fra japansk og kinesisk kultur. Samuraier, tornekratt og guder vil fylle tapetet opp. Orientalsk stil gir en dunkel romfølelse, som mange liker for å tone ned interiøret.

Landlig

Landlige tapeter gir oss en god følelse. De er eviggrønne og bølger gjennom et landskap som minner oss om kløvereng og norsk natur. Det har gjerne de basiske fargene som blå, grønn og grå, og gir oss en fredfull følelse. Slike mønster passer jo godt på et kjøkken eller bad.