Tradisjonelle varmeelementer blir for mye

 

Den nyeste teknologien innen husbygging kalles gjerne for lavenergi-hus, eller null-utslipps-hus. Den neste hyrden å overkomme for denne typen bygninger er at tradisjonelle varmeelementer eller “oppvarmingsmetoder blir for kraftige” (). Gjerne er det rent teoretisk nok med et varmeelement per etasje, i stedet for at det plasseres ovner under hvert eneste vindu.

I et godt isolert hus trenger man nemlig ikke å ta hensyn til de vanlige problemene som man har når andre hus skal varmes. Vinduer med trippelt glass sørger for at tapet av varme gjennom vinduer holdes til et effektivt minimum. Samtidig er det heller ingen fare for trekk eller kalde yttervegger.

En ulempe ved dette er selvfølgelig at dører må være åpne for at varmen skal kunne spre seg fra den ene store varmekilden. En annen ulempe er at det er vanskelig å få et kaldt soverom for dem som ønsker dette.

En god løsning kunne være å koble luftingen til rommet eller de rommene som man ønsker kjølige, til en indre integrert luft til vann varmepumpe.