Gode råd om innredning av soverom og bad

Uansett om du skal i gang med innredning av et stort eller lite hjem er det alltid fint å få noen gode råd med på veien, og det får du her. Her ser vi nærmere på hva du må huske på når du skal innrede soverommet og det vesle badet.

  • Innredning av soverommet

Soverommet er et av de viktigste rommene i hjemmet, for det er her vi tilbringer mesteparten av den tiden vi er hjemme. Faktisk bruker vi omtrent en tredjedel av livet i senga, så sengen er selvfølgelig ekstremt viktig.

Det er på soverommet vi får ladet opp batteriene igjen. Derfor skal soverommet være trygt, hyggelig, rolig og avslappende. Det er viktig at soverommet er innredet slik at det passer perfekt til dine behov.

  • Hygge og komfort

Det skal først og fremst være fokus på komfort på soverommet, men det er viktig ikke å glemme de små detaljene som skaper en hjemlig og koselig stemning. Bruk yndlingsfargene dine når du skal dekorere. Den enkleste måten du kan tilføre farger på er ved hjelp av lekre, myke og fargerike tekstiler. La resten av boliginnredningen inspirere deg til valget av sengetøy. Uansett om du velger et ensfarget, enkelt sengesett eller om du velger et fargerikt mønster, så vil det helt sikkert pynte opp i soverommet. Det riktige sengetøyet vil bidra til å skape et stilfullt uttrykk og samtidig gi deg en rolig og deilig nattesøvn.

  • Bruk puter

Et sengeteppe kan også piffe opp hele soveværelset og utgjøre en stor forskjell i rommet. Kronen på verket kan være å dandere sengen og rommet med dekorative puter. Det er en enkel måte å endre innredningen på ,og du kan lett skifte ut putene med andre puter i andre farger når du føler det skal skje noe nytt. Bland gjerne forskjellige puter sammen slik at du får et dekorativt og personlig uttrykk.

  • Sengen er det viktigste

Sengen er det viktigste møbelet på soverommet og det er derfor viktig at du kjøper en seng av god kvalitet. Den skal for det første være komfortabel, men det er også viktig å huske på det visuelle. Sengen er et så stort soveværelsesmøbel at den må velges med omhu. Derfor skal du velge en seng som kombinerer kvalitet, design og funksjonalitet. Denne rammemadrassen på 120×200, for eksempel, oppfyller disse kravene.

  • Det vesle badet

Når du har store drømmer, men liten plass, så gjelder det å utnytte plassen du har så godt som mulig. Det handler om å skape en følelse av luft, orden og ro, og en av måtene du kan oppnå det på er for eksempel ved å minimere størrelsen på vasken. Det finnes heldigvis ekstra små vasker til baderom og de er gjerne ideelle til hjørner. I hjørnet av rommet kan du nemlig hente noe plass som ellers bare ville være ubrukt. Monter gjerne bordplaten på veggen for å optimere plassen.

  • Tenk oppbevaring i høyden

Et annet godt tips er å tenke over de oppbevaringsmulighetene du har tilgjengelig hvis du bare vender blikket litt opp. Du kan helt sikkert lage en hel vegg av skap fra gulv til tak, uten at det nødvendigvis blir overveldende. Faktisk virker det mindre overveldende når alt rotet blir ryddet bort. Husk å holde deg til rene linjer og farger som henger sammen med resten av rommet.

  • Bruk speil

Speil får alltid rom til å virke større, men effekten avhenger av speilets størrelse. Et lite speil har ikke den store virkningen, men det har et speil som går hele veien fra den ene veggen til den andre. Man får en følelse av at rommet er mer luftig, i tillegg til at det selvfølgelig alltid er praktisk med litt ekstra speil i et rom.

  • Riktig dusjkabinett

Mange har et dusjkabinett på badet. Da er det viktig at man velger det riktige. Kanskje det dusjkabinettet du har egentlig ikke passer til rommet? Det finnes mange forskjellige dusjkabinetter i mange forskjellige størrelser og former, så vær sikker på å finne det kabinettet som passer best til badet ditt.

  • Badet er en oase

Badet skal være et sted man kan slappe av. Finn derfor frem flotte vaser og krukker, og plasser dem der veggene ikke brukes til noe annet. Pynt også gjerne med små planter forskjellige steder – da får du følelsen av å være i en liten oase. Dog, pass på at du ikke velger planter som behøver så mye sollys, for de fleste bad har jo ikke så store vinduer.