Materialer til bygging

I denne artikkelen skal vi gå gjennom de forskjellige materialene som vi oftest bruker til byggverk. Det første vi skal gjøre er å sette på plass en forståelse av hvorfor det er viktig å velge riktig materialer til jobben vi skal utføre. Etter dette skal vi gå gjennom de forskjellige typene og hva slags fordeler vi kan oppnå ved å velge disse. Vi skal også gi et lite tips til deg som driver med egen bedrift om hvordan du kan velge det riktige markedet å bevege deg inn i.

Viktigheten av riktig valg

Når vi skal bygge et bygg så er det mange forskjellige ting som vi må forstå om dette arbeidet. For å bygge et godt bygg så må vi forstå hvordan forskjellige materialer jobber sammen, og spesielt hvordan vi kan kombinere disse til å stå som lenge som mulig. Dersom vi bruker for “mykt” materiale på grunnmuren så kan det hende at huset knekker sammen fordi den ikke tåler vekten av seg selv. Dersom vi bruker for “faste” materialer på toppen så kan det også hende at det knuses av de små forandringene i jorden kombinert med vind og vær som sliter ned på den. Når vi for eksempel ser på skyskrapere så er de bygd med et spesielt seigt og fleksibelt materiale slik at bygningen “svaier” når det er veldig sterk vind. På denne måten så blir det bøyd istedenfor å “knekke” sammen. På grunn av dette så er det altså viktig at vi velger riktig stoff. La oss se på de viktigste materialene vi kan bruke.

Tre

De største fordelene med tre er at det er et fornybart materiale, samtidig som det er veldig billig og kan brukes til veldig mange forskjellige områder. Det finnes nesten ingen bygg i dag som ikke inneholder treverk i seg på et eller annet vis. Ulempen med tre er derimot at det ikke er så veldig sterkt helt på egen hånd, og det er også et veldig brennbart stoff i forhold til andre materialer.

Markedet

Dersom du selv driver med bygging av hus så har du sikkert allerede peiling på hva som fungerer og ikke med tanke på utvalget av materialer. Det er derimot greit å foreta en markedsundersøkelse for å kanskje få et anslag på hvor det er du kan starte opp bedriften din.

Stål

Stål er veldig viktig i å bygge sterke solide hus, men blanding må være nøyaktig kalkulert basert på hvor det er du bygger det. Du må ta i betraktning hvor solid grunnen er, og hvor utsatt jordskorpen er for skiftning. Dersom du bygger et hus som er altfor stivt så kommer det som sagt til å bli vanskelig å opprettholde gjennom disse situasjonene.